Engineering

Er is veel werk te verzetten in de wereld van ondergrondse infrastructuur. Goede engineering is van essentieel belang voor een kwalitatieve en efficiënte uitvoering van deze infraprojecten die de markt, mede met het oog op de energietransitie, de aankomende jaren te wachten staat. Bij Infra Kennis zijn wij als onafhankelijke en specialistische kennispartner in staat om opdrachtgevers volledig te ontzorgen in de engineering fase. Lees verder of neem direct contact op om de engineering voor uw project te bespreken. Wij zijn altijd beschikbaar en overal bereikbaar.

Efficiënt
Onafhankelijk
Ontzorgen
Kennis van uitvoering

Engineering van gestuurde boringen

Behalve reguliere engineering hebben onze experts specialistische kennis van, en uitgebreide ervaring met, de engineering (en uitvoering) van gestuurde boringen. Het grote voordeel van dergelijke boringen is het feit dat het graafwerk wordt geminimaliseerd en de werkzaamheden hierdoor minder tot geen milieuschade, verkeershinder en werkoverlast met zich meebrengen. Infra Kennis verzorgt de engineering in elk stadium in het ontwerpproces. Van Voorlopig Ontwerp (VO), via Definitief Ontwerp (DO), tot het Uitvoeringsontwerp (UO). Uiteraard blijven wij ook graag betrokken in de uitvoering en houden u continu op de hoogte van de voortgang en overleggen rapportages van eventuele tussentijdse toetsmomenten adequaat.

Engineering van tracé

Voor het aanleggen, aansluiten of onderhouden van elektrakabels, gas- en waterleidingen ontzorgen onze experts u op basis van een specialistisch dienstverleningspakket persoonlijk en op maat. Denk hierbij onder andere aan:

  • Tracéstudie- en bepaling
  • Voorlopig ontwerp (VO) en/of Definitief ontwerp (DO)
  • Calculaties / kostenbegroting
  • Werktekeningen en boorplannen
  • Het opstellen van materiaalstaten
  • Regelen van alle benodigde vergunningen.

 

Met het verzorgen van deze werkzaamheden is Infra Kennis leidend in alle stadia van de ontwerpfase. Met het detacheren van Engineers en Technisch Managers kunnen wij ook ondersteunend zijn in de uitvoering van uw infraproject in verschillende projectsamenstellingen en/of contractvormen. Zo heeft u alles bij één betrouwbare partij ondergebracht en is de kans op eventuele onduidelijkheden tot het minimum beperkt. Wel zo overzichtelijk en efficiënt.

Daarom Infra Kennis

Als Infra Kennis hebben wij jarenlange ervaring in het vak, onze Infra Kennis zijn vaak zelf ook in het werkveld ‘buiten’ actief geweest en spreken dus de taal van de infrasector. Als gelijkwaardige kennispartner begrijpen wij dus letterlijk en figuurlijk wat er gevraagd wordt. Met deze specialistische kennis onderscheiden wij ons van andere, meer generieke dienstverleners op het gebied van engineering.

Ontdek ook onze andere expertises

Contractmanagement

Met Contractmanagement van Infra Kennis profiteert u van jarenlange expertise met contracten en bestekken.

Kosten begroting

Het opstellen van kostprijsbegrotingen is onmisbaar om te bepalen of een project rendabel uitgevoerd kan worden.

KVM

Neem geen risico’s met de kwaliteit, veiligheid en milieutechnische vraagstukken van het uit te voeren infrawerk.

Tenderadvies en Projectmanagement

Met tendermanagement op maat helpen wij u een tender in te sturen die aan alle eisen en voorwaarden voldoet.

WV-Schap

Werkverantwoordelijkheid is onder andere onmisbaar om de veiligheid van de monteurs te kunnen garanderen.