Over certificaten

Over certificaten

Certificaten worden vaak als een enorme papieren last en extra werk gezien. En dat terwijl ze ook nog eens niet goedkoop zijn. Bij Infra Kennis denken wij dat het ook anders kan. Wij geloven dat door goed te kijken naar wat een organisatie nodig heeft, certificeringen juist kunnen helpen om niet alleen de kwaliteit, maar ook het werkplezier en -gemak te kunnen verhogen. Daarbij kijken wij naar hoe wij de eisen uit een norm kunnen vertalen naar uw werkpraktijk. Zo wordt het geen papieren tijger, maar praktische handvaten die voor iedereen begrijpelijk en goed te hanteren zijn.

Veilig werken met een VCA-certificering

Een VCA-certificering is eigenlijk altijd vereist, zowel op bedrijfs- als op persoonsniveau. Toch vergeten we wel eens dat dit niet voor alle medewerkers even makkelijk is. Niet omdat ze de risico’s van het werk niet kennen, maar simpelweg omdat ze de (Nederlandse) taal niet goed genoeg machtig zijn, Het moeten doen van een examen is voor sommigen een enorm struikelblok. Onze experts helpen jou en jouw medewerkers graag bij deze uitdaging.

Veiligheid als basis voor kwaliteit

Veilig werken is een heel erg belangrijk thema in onze branche. Dat is ook niet zo gek, want het werk wat we uitvoeren, kent behoorlijke risico’s: werken met gas, elektra, werken in soms diepe sleuven en ook fysiek vraagt het behoorlijk veel van onze collega’s. En dat allemaal in de openbare omgeving. Niet alleen de veiligheid van onze eigen mensen, maar ook die van omwonenden, verkeer of bijvoorbeeld scholen in de buurt tellen mee.